نشر جانب دمبل ایزومتریک تناوبی نشسته
نشر جانب دمبل ایزومتریک تناوبی نشسته

نشر جانب دمبل ایزومتریک تناوبی نشسته

نشر جانب دمبل ایزومتریک تناوبی نشسته در دسته حرکات تک مفصلی موثر برای تقویت عضلات سرشانه(دلتوئید) قرار می‌گیرد. این حرکت در گروه تمرینات سرشانه با دمبل دسته‌بندی می‌شود. صلیب دمبل تک دست نشسته ایزومتریک تک تک ، صلیب دمبل تک دست نشسته ایزومتریک تناوبی ، نشر از بغل دمبل تک دست نشسته ایزومتریک تناوبی و نشر از کنار دمبل تک دست ایزومتریک نشسته تناوبی نام‌های دیگر این تمرین می‌باشد. این تمرین مخصوص ورزشکاران حرفه‌ای بوده و برای ورزشکاران مبتدی پیشنهاد نمی‌شود.
در این فرم تک دست و نسشته و ایزومتریک (مقاومتی) و تناوبی ، تمرکز و تنش مستقیما بر روی عضله هدف یعنی دلتوئید میانی(قسمت میانی سرشانه) اعمال شده و همچنین باعث رشد و توسعه آن می‌شود. عضلات درگیر ثانویه در حرکت نشر جانب دمبل تک دست ایزومتریک نشسته تمرین بخش جلویی سرشانه (دلتوئید قدامی) ، بخش پشتی سرشانه (دلتوئید خلفی) ، ذوزنقه فوق خاری (سوپرا اسپیناتوس) و عضلات مرکزی (core) هستند. تفاوت حالت نشسته با ایستاده در حرکت نشر جانب دمبل تک دست در این است که در حالت نشسته وزنه کمتری می‌توان بکار گرفت ولی تمرکز بر عضله هدف بیشتر است. همچنین در حالت ایزومتریک کمربند شانه‌ای بدن نیز بخوبی تحت تنش قرار گرفته و تقویت می‌شود. علاوه بر این باعث بهبود هماهنگی بین عصب و عضله نیز می‌شود.

نام حرکت نشر جانب دمبل ایزومتریک تناوبی نشسته
نام های فارسی صلیب دمبل تک دست نشسته ایزومتریک تک تک, صلیب دمبل تک دست نشسته ایزومتریک تناوبی, نشر از بغل دمبل تک دست نشسته ایزومتریک تناوبی, نشر از کنار دمبل تک دست ایزومتریک نشسته تناوبی
نام های انگلیسی Alternating Seated Isometric Dumbbell Lateral Raise
نوع حرکت سرشانه
عضله هدف سرشانه - بخش میانی سرشانه (دلتوئید جانبی)
عضله کمکی بخش پشتی سرشانه (دلتوئید خلفی), جلویی سرشانه (دلتوئید قدامی), ذوزنقه فوق خاری (سوپرا اسپیناتوس)
تجهیزات دمبل (حرکات سرشانه با دمبل)
سطح حرکت نیمه حرفه‌ای تا حرفه‌ای

نحوه اجرای حرکت

  • برای اجرای این حرکت ابتدا دو دمبل با ورن مناسب انتخاب کرده و بر روی یک نیمکت با ارتفاع مناسب بنشینید. ارتفاع صندلی باید به گونه‌ای باشد که کف پا بر روی زمین قرار گرفته و زاویه زانو نود درجه باشد. حال یک دمبل را در پایین بدن (زیر ران و یا زیر نیمکت) بگیرید در حالیکه کمر صاف ، سر در راستای ستون فقرات مچ دست در امتداد ساعد و دست بر زمین عمود باشد. آرنج نیز در حالت طبیعی (کمی خم) باشد. دمبل دیگر را بالا و روبروی سرشانه طوری نگهدارید که کف دست رو به زمین، زاویه دست با بدن تود درجه (دست دقیقا روبروی سرشانه باشد) ، آرنج کمی خم (در حالت طبیعی بدن) ، مچ دست صاف و در امتداد ساعد بوده و دمبل در کنار بدن و در راستای سرشانه قرار بگیرد. این نقطه شروع حرکت است.
  • حال با ایجاد فشار از عضله هدف دست را تا جاییکه در راستای شانه و کول قرار بگیرد بالا بیاورید. این بخش فاز مثبت حرکت بوده و در این فاز عمل بازدم را انجام دهید.
  • اکنون با تمرکز کامل بر عضله هدف و همچنین کنترل کامل وزنه، دست را به نقطه شروع بازگردانید. این بخش فاز منفی حرکت بوده و در این فاز عمل دم را انجام دهید.
  • از ضربه زدن و پرتاب کردن دست در فاز مثبت و رها کردن آن در فاز منفی خودداری کنید.
  • بعد از انجام هر تکرار ، چرخه را برای دست دیگر تکرار کنید.
  • حرکت را به تعداد مشخص شده در برنامه انجام دهید.

نکات کلیدی حرکت

  • سر در راستای ستون فقرات باشد. کمر خود را صاف و ثابت نگه دارید.
  • حرکت را به صورت ناگهانی و انفجاری انجام ندهید.
  • در طول حرکت مچ را نشکانید و همواره صاف نگه دارید.
  • به هیچ‌ عنوان قوز نکنید. حفظ فرم فراموش نشود.
  • سینه خود را بالا نگه دارید.
  • از ضربه زدن و پرت‌ کردن دمبل به بالا خودداری کنید.
  • از رها کردن وزنه در فاز منفی نیز خودداری کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *