زیر بغل قایقی طناب
زیر بغل قایقی طناب

زیر بغل قایقی طناب

زیر بغل قایقی طناب یکی از حرکات چند مفصلی بسیار عالی و کارآمد برای افزایش حجم و تقویت عضلات پشت می‌باشد و در گروه تمرینات زیر بغل با سیم کش قرار می‌گیرد. پارویی طناب و زیر بغل قایقی سیم کش طناب نام‌های دیگر این تمرین است.

این تمرین فشار و تنش قابل توجهی به قسمت فوقانی عضلات زیر بغل و پشت وارد می‌کند و در نتیجه باعث رشد عضله هدف خود یعنی لاتیسیموس دورسی (پشتی بزرگ) می‌شود. دیگر عضلات درگیر ثانویه در این حرکت ذوزنقه ، گرد بزرگ (ترس ماژور) ، دوسربازو (جلو بازو) ، سه سربازو (پشت بازو) ، عضلات مرکزی (core)، ساعد، متوازی الاضلاع و دلتوئید خلفی (سرشانه پشتی) می‌باشند.

نام حرکت زیر بغل قایقی طناب
نام های فارسی پارویی طناب, زیر بغل قایقی سیم کش طناب
نام های انگلیسی Rope Cable Row
نوع حرکت زیر بغل و پشت
عضله هدف پشتی بزرگ (لاتیسیموس دورسی)
عضله کمکی ذوزنقه - تحت خاری - عضلات پشت - پشت سرشانه (دلتوئید خلفی) - دوسربازو (جلو بازو) - عضلات سینه ای - ساعد -عضلات مرکزی (core)
تجهیزات سیم کش (حرکات زیر بغل با سیم کش)
سطح حرکت مبتدی تا حرفه‌ای

نحوه اجرای حرکت

  • برای شروع ابتدا وزنه مناسب را بر روی سیم کش بازگذاری کرده و قرقره را در پایین دستگاه تنظیم کنید. سپس طناب به دستگاه وصل کرده و بر روی صندلی بنشینید. دو سر طناب را به گونه‌ای بگیرید که کف دست‌ها رو به هم ، بدن کمی متمایل به جلو ، باسن بر روی دستگاه ثابت ، دست‌‌ها کاملا کشیده ، سر در راستای ستون فقرات و کمر صاف باشد. دقت کنید که طناب ابتدا از داخل دست‌ها (انگشت شست) گرفته شده و سر طناب از بیرون دست‌ها (انگشت کوچک دست) بیرون بزند (دقیقا طبق عکس). این نقطه شروع حرکت است.
  • اکنون با تمرکز بر عضله هدف میله را به سمت بدن خود و به سکت ناف بکشید تا میله به بدن نزدیک شود. دقت کنید که همزمان با به عقب کشیدن میله بدن را هم به عقب (همان میزان که به جلو هدایت کرده بودید حال به عقب هدایت کنید تا بدن صاف شود) هدایت کنید. این بهش فاز مثبت حرکت بوده و در این فاز عمل بازدم را انجام دهید.
  • اکنون با کنترل کامل بر اجرای حرکت و سرعت مناسب به نقطه شروع حرکت بازگردید. این بخش فاز منفی حرکت بوده  در این فاز عمل د را انجام دهید.
  • این حرکت را به تعداد مشخص شده در برنامه تکرار کنید.

نکات کلیدی حرکت

  • دستگیره را به گونه‌ای محکم بگیرید که پنجه شما حین حرکت باز و بسته نشود.
  • حین انجام حرکت ، دست‌ها را نزدیک بدن نگه دارید و از بدن دور نکنید.
  • در ابتدا و انتهای حرکت ، بیش از حد به عقب و جلو متمایل نشوید.
  • حین اجرای حرکت ، سینه را بالا نگه دارید و قوس کمر را حفظ کنید.
  • بهتر است برای اجرای حرکت از کمربند استفاده کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *